Zárnyitás – Hogyan védekezzünk?

A zárnyitás nem egy bonyolult folyamat. Ezt már abból is láthatjuk, hogy egy betörő milyen egyszerűen be tud jutni bárhova, ahova akar. De hogyan is tudnánk szakszerűen megvédeni saját otthonunkat, hogy elkerüljük az illetéktelen behatolókat és ne legyen belőle komolyabb bajunk?

Cégünk és szakembereink sajnos olyan esetekkel találják szembe magukat naponta, ahol az emberek már többszörösen károsultak a betörők miatt. A dühük annyira elfajul, hogy saját védelmi eszközöket találnak ki. Áramot vezetnek a kerítésbe, vadász kutyákat tartanak otthon, esetleg gázpisztolyt, puskát használnak a betörők ellen. Hatásos módszerek ezek egy betörő elriasztására, viszont nem legálisak. Sajnos olyan világban élünk, hogy aki saját otthonát szeretné ilyen eszközökkel megvédeni, az nagyon rosszul jár. Egy ilyen dolog vége bizony a börtön, és a betörő lesz a károsult. Hát nem nevetséges ez a dolog? Amerikában törvényes joga minden állampolgárnak fegyverrel megvédeni otthonát és családját a betörőktől. Joggal gondolhatnánk, hogy máshol miért nincs ilyen?

Senki sem szeretne börtönbe kerülni azért, mert védte a családját és a vagyonát. Ha valaki tanul más hibájából és önbíráskodásából, akkor nem sok minden marad, amit tehet. A legjobb dolog mégis, ha zárszerelőket hív. A szakemberek felmérik a területet és olyan zárakat és biztonsági eszközöket ajánlnak, mellyel legálisan védhetik meg otthonukat. Napjainkban rengeteg olyan biztonsági zárat, riasztó rendszert és különféle dolgokat találtak fel, melyek megléte mellett nyugodtan álomra hajthatjuk a fejünket. Természetesen ezek nem ingyen vannak, de nem is megfizethetetlen áron. Elég csak arra gondolni, hogy mennyit ér egy emberi szabadság, a családunk.

Érdemes tehát mérlegelni, átgondolni a dolgokat. Nagyon bosszantó, hogy a rendőrség nem tud fellépni ezek ellen a betörők ellen, sőt az esetek többségében meg sem találják a tettest. Minden ügyfelünk számára azt szoktuk javasolni, cseréljék le a zárakat. Ezek mellett pedig a legfontosabb a biztosítás. A biztosítás egy olyan dolog, ami szebbé teszi életünket és nem fáj annyira, ha betörnek hozzánk. Igen elterjedt dolog lett, de az biztos, hogy nagyon hasznos. Egy esetleges zárcsere után érdemes csak biztosítóval egyeztetni. A rossz minőségű zárral felszerelt lakásokat és házakat Ők sem szoktak vállalni.

Folyamatos betörések esetén egy biztonsági kamera felszerelése is igen hasznos lehet. Ha valakinek elege van abból, hogy ingatlanába bejutnak, ezzel lehet a leghatékonyabban lefülelni a tetteseket.