Zárszerviz | Otthonról kizárva

Nagyon rossz helyzetbe kerültem. A zárszerviz és a rendőrség volt az utolsó menekülő utam. Szerencsére az Ők segítségükkel megoldottuk a problémát.
Egy árverésen vásároltam egy lakást. Az előző tulajdonos még a lakásban élt és volt bizonyos ideje, hogy leköltözzön onnan. Én személy szerint nagyon sajnálom azokat az embereket, akiknek valamilyen oknál fogva elárverezik a lakásukat. Nem tudom milyen oknál fogva került ebbe a helyzetbe. Viszont ilyenkor az is az eszembe jut, hogy ha nem Én vásárolom meg a lakást, akkor valaki más fogja, mert az övé már semmi képen nem lehet. Miután megvásároltam a lakást és a nevemre került jöttek a gondok. Az előző tulajdonos ugyanis nem volt hajlandó kiköltözni. A zárat sem tudtam lecseréltetni. Igazából úgy lakott a lakásomba, hogy Én nem tudtam bemenni. Azonban a törvények szerint egy évig nm tudtam kitenni a saját lakásomból. Sokan kerülnek ilyen helyzetbe, akik árverezésen vásárolnak lakást. Talán ez a büntetésünk ezért.
A zárat nem cseréltettem le, mert nem lehetett. Nem tehettem ki a lakásból, mert nem lehetett. Igazából ez az egy év volt életem legrosszabb egy éve. nagyon sok mindent megtettem, hogy megoldódjon ez a helyzet. Már azt is megbántam, hogy bele mentem a lakás vásárlásba. Arról nem is beszélve, hogy Én fizettem minden számlát az év alatt. Végre letelt egy év. Innentől kezdve lehetett bele kezdeni a hivatalos kiköltöztetésbe. Azonban ez sem ment olyan egyszerűen.

Hiszen a rendőrségnek kérvényt kellett írni, hogy jöjjenek ki a lakáshoz, amikor kinyitjuk és kiköltöztetjük. Ezt ugyanis hivatali személyek nélkül nem lehetséges Ezzel egy időben igénybe kellett venni a zárszerviz szolgáltatást. A rendőrnek és a zárszerelőnek egyszerre kell a lakásnál ennie. Volt utolsó esélye, hogy magától elhagyja a lakást aznap reggel, amikor oda megyünk. Szerencsére ezzel a lehetőséggel élt. A rendőrség feladata itt véget is ért.

A zárszerviz szolgáltatás azonban most kezdődött. Szerettem volna a lakásomat olyan zárakkal ellátni, amihez csak nekem van kulcsom. A zárszerelő minden zárat lecserélt. Felszereltettem egy heveder zárat. A biztonságom érdekében. Nem voltam biztos benne, hogy nem fog majd az életemre törni, ha beköltözök a lakásba. A zárszervi szolgáltatás során a szakembert arra kértem, hogy olyan lehetőségeket ajánljon, ami a hevederzár mellett még biztonságosabbá teszik otthonom. Ő az ablakra és ajtóra felszerelt rácsokat ajánlotta. Meg is rendeltem. Körülbelül két hétbe került, ameddig elkészült és felkerült az ajtóra és ablakokra. Innentől kezdve már nyugodtan költöztem be a lakásomba.

A zárszerviz szolgáltatás nagyon sokat segített abban, hogy új otthonomba nem féljek egyedül.